Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:36:57 GMT

تک‌نخل سربریده «دَرَک» جایگزین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۱۴۹۹۳

تک‌نخل سربریده «دَرَک» جایگزین می‌شود

درخت نخل دیگری جایگزین نخل سَربریده «دَرَک» خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روستای درک با تپه‌های ماسه‌ای در تلاقی با دریای مکران (عمان) و تک‌درخت نخل آن، چند سالی است در بین گردشگران شناخته شده که البته در تمام سال‌هایی که به واسطه منظره منحصربه‌فردش محل آمد و شد گردشگران بوده با چالش‌های بسیاری دست و پنجه نرم کرده، از زباله‌هایی که گردشگران در ساحل درک رها کردند و رفتند تا زیرپا گذاشتن هنجارها و فرهنگ مردم محلی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا خبر رسیده که تک‌درخت نخل ساحل دَرَک سر بریده شده است؛ درختی که در پاییز امسال، پای آن گازوئیل ریخته بودند تا خشک شود. محلی‌ها هنوز فرد یا افراد خاطی قبلی را پیدا نکرده‌اند که این‌بار در آستانه سفرهای نوروزی، با نخل افتاده بر زمین مواجه شدند.

عظیم اسحاقی، دهیار روستای گردشگری دَرَک به ایسنا می‌گوید: هنوز نمی‌دانیم بلاهایی که بر سر تک‌درخت ساحل درک آورده‌اند کار چه کسی یا کسانی بوده است. ما به پلیس گزارش داده‌ایم و بررسی‌ها درحال انجام است. از نیروهای امنیتی با توجه به تلاشی که چند وقتی است برای تخریب این منطقه گردشگری در استان سیستان و بلوچستان انجام می‌شود، می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی کنند.

او ادامه می‌دهد: تک‌درخت نخل ساحل دَرَک با روستا فاصله دارد و شب‌ها کسی در ساحل نگهبانی نمی‌دهد و این فرصتی شده برای بعضی افراد معلوم‌الحال که این جاذبه گردشگری ساحل درک را نابود کنند. ما اجازه نمی‌دهیم روستای گردشگری دَرَک را تخریب کنند و روز جمعه، درخت نخل دیگری را در همان محل می‌کاریم تا نشان دهیم نمی‌توانند به این‌جا آسیبی وارد کنند.

تصویر تک‌درخت نخل قطع‌شده در ساحل درک، استان سیستان و بلوچستان

اسحاقی می‌گوید: چند ماه پیش پای تک‌درخت نخل ساحل درک، گازوئیل ریخته بودند که خاکش را تعویض کردیم و خوشبختانه آسیب زیادی وارد نشده بود و درخت زنده ماند. این‌بار اما درخت را از تنه آن قطع کرده‌اند. این درخت که فقط سمبل گرشگری است، چه مزاحمتی برای دیگران دارد که این‌گونه قصد جانش را کرده‌اند؟ درخت نخل مثل انسان است، واحد شمارش "نفر" است، آسیب رساندن و بریدن آن، به مثابه ریختن خون و قتل یک انسان است.

دهیار روستای گردشگری درک تاکید می‌کند: درخت نخل درک از بین‌رفتنی نیست. ما برای توسعه گردشگری پایدار تلاش می‌کنیم و کاشت درخت نخل دیگری شبیه به درخت قدیمی در همین محل، در همین راستا انجام می‌شود.

روستای گردشگری دَرَک در بخش زرآباد از  شهرستان کنارک در نزدیک چابهار در استان سیستان و بلوچستان واقع شده که از تک‌درخت ساحل آن به عنوان «نماد زیست ساحل کویری» یاد می‌شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روستای درک سيستان و بلوچستان گردشگري توسعه پایدار روستای گردشگری د ساحل درک ساحل د

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۴۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با بیان اینکه باغداران خلیل‌آبادی هر سال در این فصل که برگ‌های انگور پهن شده و قابل چیدن است برای استفاده بهینه از محصولات باغی این برگ‌ها را می‌چینند.

محمود شبان افزود: به علت ارزش دارویی و غذایی برگ مو و افزایش متقاضی آن در بازار‌های داخلی هر سال میزان برداشت آن بیشتر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه برگ‌های انگور چیده شده بعد از بسته‌بندی به سایر شهرستان‌های استان و خارج از استان ارسال می‌شود گفت: برگ انگور برای تهیه دلمه و سایر صنایع مانند کنسرو برگ و استفاده دارویی به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اینکه هر سال با آغاز کار برداشت برگ درخت مو در خلیل‌آباد، کار پخت دلمه‌های خوشمزه به همت کدبانو‌های شهرستان هم رونق می‌گیرد، افزود: برداشت برگ مو علاوه بر درآمدزایی برای باغداران خلیل‌آباد، در هوادهی و تابش مستقیم خورشید به خوشه‌های انگور و رسیدن دانه‌ها تأثیر دارد.

شبان با بیان اینکه برداشت و بسته‌بندی برگ باعث ایجاد اشتغال در روستا‌ها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است گفت: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندام‌های بوته مو و به منظور تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت سفیدک و پوسیدگی خوشه می‌شود.

دیگر خبرها

  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • خوش‌شانسی دو موتورسوار از سقوط درخت (فیلم)
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • بهترین سواحل سریلانکا که باید ببینید
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • پرواز پاراگلایدرها بر فراز ساحل بندرعباس
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟